Refurbishment Project

Not something that we do on a regular basis - but an interesting project to refit a new build studio and gallery space in London's trendy Shoreditch. We sourced and meticulously fitted (well done Martin for your persistance) 100 square metres of reclaimed strip maple gym flooring to give a pleasingly 'authentic' look.

We left lots of exposed block and concrete to help with the industrial look albeit cleaned and sealed. It provides a neat contrast with the clean white lines of the plastered surfaces. We had metal concertina grills fitted at the windows for a secure finish to the look.

The ceiling was relatively low so it was left exposed and fitted with galvanised conduit. We complemented the reclaimed floor and the bare ceiling with 20 of our salvaged fisherman lamps with grey enamel shades. We removed the cages to avoid any chances of  'head-knock' for tall people. Instead of using chain sets they were mounted on threaded metal tube and fixed to the exposed metal conduit with matching galvanised boxes (thankyou Pat for your resourcefulness).


Related Posts with Thumbnails